dilluns, 23 de maig del 2011

Avança la dreta i alguns Partits d' Esquerra son simple miseria humana.

Bé els resultats confirmen els bons anàlisis d'alguns per l'avenc d'alternatives i per altres l'anar vivint de la pura mezquinesa.

L'avenc arreu del PP i l'esperpent de PC , conjuntat per l'avenç de CiU, el retrocés brutral del PSOE-PSC, només es complementa amb l'avenc de BILDU , el relatiu avenç de IU ( aprox un 1% i 200 regidors, a alguns llocs amb aliança amb Los Verdes) , la serietat de diagnóstics de Els Verds ( havent propossat una aliança pel canvi ecològic i social i augmentant el seu vot mitjà).

La caiguda en picat de ERC i la curiosa valoració triunfalista- com sempre- de IC ( quant ha perdut 54 regidors!) ens dona peu a possar l'exemple de L´Hospitalet per anar a un anàlisi concret. L´H es la segona ciutat de Catalunya i aquí Els Verds havíem propossat per tercer cop fer un front ampli i obert a nivell popular pel canvi ecològic i social. Agrupant ERC, EV, ICV-EUiA i independents per tal de reorientar el posible retrocés del PSC cap a una opció de govern amb els canvis decisius propossats per la nova Coalició.

Bé, ni IC va voler ( el seu Regidor volía campar sol en pactes de paper personal) i el cas de ERC ja fou de simple engany. Acordada la voluntat de fer Coalició ens va anar donant llargues per al final inventarse una coalició amb un individuo afiliat seu que ha passat per 4 partits als darrers anys. De manera que com ja feu IC fa temps , ERC es possà amb frau el nom de Els Verds en comptes de fer la Coalició pre-acordada.

El resultat : PSC perd 4 regidors, PP puja un; CiU puja 1, PC entra amb 2 i ICV-EUiA es queda amb el mateix resultat pelat que el 2007 ( 2) .  Els Verds -malgrat la brutal marginació d'espais i mitjans- pujem una mica en vots i en % . ERC esdevé la devallada més ridícula: passa de anar sola el 2007 tenint 3.939 vots i un 4,77%  a ara -amb la falsa Coalició amb un camálic- a : perdre gairé bé la mitad dels vots i del %!!!! Es a dir la falsa Coalició amb el camàlic l´hi reporta el retrocés mes brutal de totes les formacions presents a L´H.

Mentre IC i CiU aspiren a condicionar el Govern del PSC amb una pugna per guanyar el favor del soci gran.

Obviament si s´hagués fet la proposta de front ampli feta per Els Verds, el resultat hauría estat entre 4 i 5 regidors per ala Coalició i una opció de  decisiva i ofensiva cap a un canvi de veritat.

Bé no ha estar per part de Els Verds que no ha sáh fet i ja van tres cops. I es que en política com en la vida mateixa una cosa es la serietat i la alternativa i l'altre la simple mesquinesa.

Hipòcrita d'allò mes son els que  s'han negat a fer una Aliança Pel Canvi y amb Participació Popular i que ara parlen de que seràn la veu dels descontents. Altrehora el moment de fer-ho era abans i no ara a sobre  volent suplantar una movilització que te molt de decepció amb actuacions mesquines com las que han fet aquest dos partits. Caldrà veure quina es la evolució de EUiA i si -de una vegada- opta per ésser el que diu el seu nom i no per ésser un simple adlater de IC i del seu falç hegemonisme.

El març del 2012 nova cita a les Generals i Els Verds diem de nou : Aliança Ampla pel Canvi Ecològic i Social i per la República Confederal. El nostre petit avenç a nivell de tot l'estat i les aliances reixides les posarem el servei d'això. Els mesquins ja veurem...

Joan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.