divendres, 20 de maig del 2011

democraciarealya!

Bé es un moviment que respon a una saturació de decepcions. De molts anys els que encara erem a la pressó per idees quant hi havía "eleccions" ja deiem que la transició era una reforma pactada per una democracia limitada. De entrada el model Monárquic i el paper de l'Exercit ( altre hora garant de la unitat de la patria i el ordre interior) feia que simplement defensar la República fos delicte ( uffff! ) també la Autodetermininació i que dir del sistema económic? La democracia o es global o no es , es a dir democracia política, econòmica, social , autodeterminació... com deia la Assemblea de Catalunya ....restabliment de l'estatut en la via de l'assoliment del dret a la autodetermainació i l'acces del poble al poder económic i polític.

Es aquesta la realitat? En absolut , les institucions són la part ceremonial del poder , aquest rau en els grans grups económics i l'anomenat mercar global ( capitalisme finiacer internacional). Però ademés per accedir a les institucions tot es una cursa falsejada i plena de obstacles per a qualsevol opció realment alternativa i per a la reproducció del poder i el bipartidisme entre dos gestors del sistema. Només la petita correcció de acceptar opcions  moderades dels nacionalismes "periférics" 

En aquest mateix bloc parlem de la farsa electoral on uns tenen el 90% dels mitjans públics i els espais a més dels milers de milions de campanya de origen desconegut.

Si el centre de decisió son el mercat i el mon financer i les institucions son gestors menors i l'accés a elles es totalment cribat. ¿Que queda? doncs capitalisme pur i dur. El que reflota el déficit financer a costa del sacrifici de tots.

Pero el moviment respon a una falta de sortida i no tant a una reféxió i lluita d'anys com portem alguns partits i moviments. Pensar que el moviment ha d'anar contra aquest espais es absurd i podría ser un element mes de afeblir la alternativa. Molt al contrari el moviment ha désser una resultant major de una necesitat pendet.

Una alternativa de moviemnt radical de canvi politic, social i de model de civilització. On la acció social, el contruir un cooperativisme alternatiu i els factor de resposta política generin un moviment global per un canvi ecológic, social i polític necessari.

Els Verds ja deiem que calia aquesta opció política de nova sinergia. La proposarem a les municipals davant la mesquiensa d'alguns partits i la proposem a les generals como una  GRAN ALIANZA PER EL CANVI ECOLOGIC , SOCIAL I PER LA REPÚBLICA  a les Eleccions Generals. Una alianza que inclou obviament al moviment social i un nou protagonisme popular. La segona convenció de la Ecología Política a l'Octubre pot ésser una oportunitat.

Ara SINERGIA ENTRE EL MOVIMENT EMERGENT I LA OPCIÓ VERDA I ALTERNATIVA A LES ELECCIONS. Que a sobre no sigui la dreta mes a la dreta la beneficiada per aquest moviment al facilitar la abstenció i no votar les opcions radicals i alternatives que avui fem el que podem, DEMÁ TOTS JUNTS MES!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.